Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

13/1/2014 - ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ


Την θέλουμε;  Πριν από καιρό είχα αισθανθεί την ανάγκη, ή ακόμη και την υποχρέωση ενός ανθρώπου που άσκησε εξουσία και κουβάλησε ευθύνες σε σημαντικούς τομείς της δημόσιας ζωής, να καταθέσω κάποιες σκέψεις σχετικά με το ελληνικό ευρω-δίλημμα. Θεωρώντας, τότε όπως και πάντα, ότι συμφέρον της Ελλάδας είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη, διετύπωνα την άποψη ότι οι πιθανότητες να αχθεί μεσοπρόθεσμα η χώρα μόνη της εκτός ευρώ ήταν μεγαλύτερες από την παραμονή της. Και τούτο λόγω του παρατεταμένου οικονομικού παγετώνα, αλλά και των στείρων αντιστάσεων σε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος. Η προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη θα διευκολυνόταν αφάνταστα εάν μπορούσαμε να ξανακατακτήσουμε την αρετή του «λιτού βίου» ως αξιακή επιλογή.

Αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να δίνουμε μάταιες και σισύφειες μάχες ενάντια στην έξωθεν επιβεβλημένη λιτότητα, αδιαφορώντας για την έλλειψη γνήσιων –όχι διακηρυκτικών– διοικητικών και παραγωγικών δομών. Αλλιώς, θα βρεθούμε στην καλύτερη μεν περίπτωση σε συνεννοημένες με τους εταίρους μορφές νομισματικής μετάπτωσης (σαν εκείνες που κατά καιρούς τις βλέπουμε και τις διαβάζουμε σχολιαζόμενες με ελαφρότητα που δεν κάνει καλό σε κανένα), στη χειρότερη δε, σε ελεύθερη πτώση. Συνεχίζω να πιστεύω ότι παρά τις μεταπτώσεις μεταξύ της παλίρροιας αισιόδοξων έως μεσσιανικών προβλέψεων και της άμπωτης των απαισιόδοξων έως καταστροφολογικών, τα πράγματα στη χώρα δεν έχουν ριζικά αλλάξει.

Οτι, δηλαδή, κι αν ακόμη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (ας πούμε το 2014-16) δεν έχουμε ούτε ατύχημα στον τραπεζικό χώρο ούτε αδυναμία αποπληρωμής κάποιου ομολόγου, πάλι θα ζούμε το φάσμα κατάρρευσης παραγωγικών πεδίων της πραγματικής οικονομίας. Πρέπει να μη ζει κανείς στη χώρα αυτή για να μη συναισθάνεται την πραγματικότητα των επιχειρήσεων που πασχίζουν να επιβιώσουν υπό την πίεση για απομόχλευση του τραπεζικού δανεισμού τους, των νοικοκυριών που ζουν την ασύλληπτη ανεργία του 27%, που απλώς την αναφέρουμε, τη σχολιάζουμε κι ύστερα την προσπερνούμε, συν τη φορολογική αποστράγγιση. Αλλά και την επιδεινούμενη χρηματοδοτική αδυναμία του κράτους να καλύψει βασικές λειτουργίες, όπως της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, της Πρόνοιας ή της Παιδείας – αδυναμία που πάει να συγκαλυφθεί κάτω από την κατά κύματα εκδηλούμενη πολιτική οξύτητα και την καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού.

Είναι περιγραφές γνώριμων καταστάσεων όλα αυτά; Γνωρίζω την οχληρότητα που μπορεί να έχει η περιγραφή και η δήθεν ανάλυση, την ώρα, τη στιγμή που οι καταστάσεις κινδυνεύουν να γίνουν ανεπίστροφες. Αν όμως χαθεί η κοινωνική ανοχή, αν η μίνιμουμ συναίνεση παρασυρθεί, πώς κάνει κάποιος την αντίστροφη πορεία; Επιχείρησα πρόσφατα να σκιαγραφήσω ποια θα ήταν, για μένα, μια ενδεχόμενη πορεία σε αναζήτηση διεξόδου. Σπεύδω να πω ότι εκείνο που περιέγραψα, και στο οποίο θα ήθελα από τις φιλόξενες στήλες της «Καθημερινής» να επανέλθω, κρίθηκε γραπτά και προφορικά, φιλικά και ανοίκεια, σαν μη ρεαλιστικό.

Και είναι όντως «μη ρεαλιστική» η πρόταση που έχει αποκρυσταλλωθεί μέσα μου, όπως άλλωστε «μη ρεαλιστική» υπήρξε στο παρελθόν της Ελλάδας η κυβέρνηση Σοφούλη - Τσαλδάρη ή στη μεταπολεμική Ιταλία η κυβέρνηση Ντε Γκάσπερι - Παλμίρο Τολιάτι! Και, για να προσγειωνόμαστε στο βιωμένο, στο νωπό ακόμη παρελθόν μας, «μη ρεαλιστική» ήταν η φάση διακυβέρνησης του καλοκαιριού – Νοεμβρίου 2011, ή και η κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι τις εκλογές του 2012, ή ακόμη η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που πήρε τη σκυτάλη υπό την πίεση των πραγμάτων. 

Θα παρακαλούσα ιδιαίτερα τον αναγνώστη να σταθεί και να αναστοχασθεί τα σχήματα αυτά, όπως τα ανέφερα και όπως προέκυψαν, μέσα και από τα μάτια των εταίρων της Ελλάδας της ίδιας περιόδου: τι έβλεπαν μπροστά τους, τι δέχονταν να συζητήσουν, τι επέβαλαν, τι περιεχόμενο προσλάμβανε η κυλιόμενη διαπραγμάτευση με τη χώρα μας. Διέξοδος, θεωρώ, υπάρχει. Πάντως, υποχρέωση, καθήκον, χρέος του πολιτικού συστήματος να αναζητήσει διέξοδο παραμερίζοντας την αυτοπεριχαράκωση, αλλά και την προβολή του ιδίου συμφέροντος (κομματικού, παρεϊκού, προσωπικού) ως – μόνου – ρεαλιστικού πλαισίου, υπάρχει.

Δεν είναι νοητό η χώρα να αφεθεί να πορευθεί προς τη μείζονα συνεννόηση με τον διεθνή παράγοντα, την κατ’ ανάγκην συνεννόηση που βρίσκεται μπροστά μας όπως κι αν ονοματισθεί ξανά εξορκιστικά, χωρίς να έχει επιδιωχθεί μια Νέα Πολιτική Συμφωνία. Μια συνολική πολιτική συμφωνία, η οποία θα έχει διαμορφωθεί και με βάση μιαν ευρύτερη συναίνεση στο εσωτερικό, από εμάς τους ίδιους. Γιατί; Επειδή προϋπόθεση κάθε τέτοιας Νέας Πολιτικής Συμφωνίας δεν μπορεί παρά να είναι και η εκ μέρους μας, η εκ μέρους της Ελλάδας, των Ελλήνων, όχι εκ μέρους μιας απλής πλειοψηφίας, αποδοχή μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης για λιτή δημοσιονομική διαχείριση.

Δηλαδή μακρόχρονης μη δημιουργίας ελλειμμάτων. Με βάση μια τέτοια εθνική αυτοδέσμευση και μόνον, με παράλληλη σθεναρή διεθνή δημόσια επεξήγηση των ορίων των μέχρι τώρα προγραμμάτων για την Ελλάδα, δηλαδή της κατάρρευσης της πραγματικής οικονομίας και της αποδιάρθρωσης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας, θα μπορέσει να επιδιωχθεί επανατοποθέτηση του νέου προγράμματος.  Δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα συγγενής με τη διαπραγμάτευση, ούτε με τη σύγχρονη εκδοχή των Καγκελαριών των Δυνάμεων και με το (όχι πάντα ειλικρινές) διεθνές θεσμικό περιβάλλον. Όμως, ακόμη και οι διεθνείς συντελεστές, ο καθένας με τις δικές του προτεραιότητες κατά νου, με πλάγια βήματα, κάθε τόσο, βλέπω να προσανατολίζονται, ή να μπορούν να προσανατολιστούν: 

- Σε αναδιευθέτηση του χρόνου καταβολής των εναπομενόντων τόκων, μετά τη συμφωνία του 2012, καθώς και της εξυπηρέτησης των λήξεων προς την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες.

- Στην απόσβεση του «επίσημου» χρέους σε ακόμη μακρότερο βάθος χρόνου και με (κατ’ ανάγκην οριακή, εδώ να μην τρέφουμε φρούδες προσδοκίες) πρόσθετη μείωση των επιτοκίων. Όμως αυτές οι κινήσεις δεν θα είναι παρά «ξέσφιγμα του βρόχου» για την Ελλάδα. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει και θα έχει η διαπραγματευτική επιδίωξη:

-Ειδικών κεφαλαιακών ροών, για τη στήριξη αφενός ενός ελαχίστου επιπέδου επενδυτικής δραστηριότητας (δεν ξέρω αν είναι 10 ή 12 ή 15 τα δισ. – σε ετήσια βάση – τα οποία θα χρειάζεται από κάθε πηγή τα χρόνια που έρχεται η Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει αληθινή αναπτυξιακή επανεκκίνηση: όμως, χωρίς επενδύσεις τέτοιας τάξεως μάλλον βαδίζουμε στα σύννεφα) και αφετέρου αυστηρότατα προσδιορισμένων κοινωνικών αναγκών (γιατί χωρίς ένα μίνιμουμ στήριξης και στοχευμένης χαλάρωσης σε Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια διακινδυνεύουμε κοινωνική έκρηξη, και τότε...). Η χώρα ξεχνούμε ότι είναι σε χρεοστάσιο. 

Η χώρα δεν μπορεί να διασωθεί πάνω στο ψεύδος. Η χώρα δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς τη βοήθεια από το εξωτερικό. Στην Ελλάδα, εντέλει, το αυτονόητο θεωρείται ακόμη «μη ρεαλιστικό». Πάμε τώρα στη ρίζα του «μη ρεαλιστικού». Ποιος/πώς/πότε τα διαπραγματεύεται αυτά. Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα πρέπει την επομένη να αρχίσει η διαδικασία της εθνικής συνεννόησης. Είτε βρει τη σημερινή κυβέρνηση εξασθενημένη είτε όχι.

Θεωρώ ότι η πολιτικά γνήσια – και δημοκρατικά υπεύθυνη – προσέγγιση θα ήταν η διαπραγμάτευση και η εθνικά φερέγγυα σύναψη μιας παρόμοιας συμφωνίας στο πλαίσιο μιας Μεσοπρόθεσμης Πλατφόρμας Διάσωσης που θα στηριχθεί από όλα τα ιδεολογικά και κοινωνικά ρεύματα σε επίπεδο κορυφής. Το εθνικό σχέδιο αυτοδέσμευσης, που έτσι θα συγκροτηθεί, και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης – προσοχή! Διαπραγμάτευσης που σε τέτοια βάση θα διεξαχθεί – θα τεθεί εν συνεχεία στην κρίση της βουλευτικής κάλπης. 

Για τη διαφωτισμένη, και όχι συνθηματολογημένη, κρίση του λαού. «Αυτά δεν γίνονται», το ακούω! Ε, λοιπόν, γίνονται! Και αν δεν θέλουμε τώρα, θα γίνουν την επαύριον των εθνικών εκλογών αν αφεθεί η κατάσταση να σέρνεται – ευπρεπέστερα ή λιγότερο ευπρεπώς –, όμως «θα γίνουν» υπό απείρως πιο επιβαρυμένες συνθήκες. Και πολιτικά και κοινωνικά αποδιαρθρωτικές. Διέξοδος υπάρχει, πάντως μπορεί να αναζητηθεί – αν τη θέλουμε.

Διαβάστε την Επικαιρότητα  εδώ


ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η ΕΕ


Την αρχαία Αίγυπτο τη χτύπησαν οι «Επτά πληγές του Φαραώ», τη σύγχρονη Ελλάδα τη χτύπησε η παγκόσμια  διακυβέρνηση, μέσω Ε.Ε., με πολιτικούς δοσίλογους, πιόνια και μαριονέτες των ηγετών της Ν.Τ.Π. Τη χτύπησαν με χρεοκοπία, δάνεια, σκάνδαλα, μνημόνια, εξαθλίωση του λαού, τοκοχρεολύσια, φόρους, κατασχέσεις σπιτιών, πείνα, χιλιάδες αυτοκτονίες πολιτών, καρκινογόνο αιθαλομίχλη, και Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες.  Αυτές είναι οι σύγχρονες δώδεκα πληγές του Φαραώ, που επέφεραν κατά της Ελλάδος, οι δοσίλογοι πολιτικοί με τα αφεντικά τους της Ε.Ε.

Έπαιξαν βρώμικα παιχνίδια με τη χρεοκοπία, και την ασφάλεια της Ελλάδος. Όλα αυτά αποδεικνύονται εκ του αποτελέσματος πάσης μορφής καταστροφής της χώρας. Οι δοσίλογοι πολιτικοί, με την Ε.Ε., κατέστρεψαν την Εθνική οικονομία, και την Εθνική Άμυνα, κατόπιν σχεδίου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση Σαμαρά, αναλαμβάνει με φιέστες τη προεδρία της Σιωνιστικής Ε.Ε. των  Ολιγαρχών-Μεγιστάνων Παντοκρατόρων.

Προσφέρουν θεάματα χωρίς άρτον. Η Λετονία, Σλοβακία,  Σλοβενία,  Λιθουανία, Εσθονία, ανέλαβαν επίσης τη προεδρία της Ε.Ε. χωρίς τόσες φανφάρες. Μήπως είδατε κάτι καλό;;;; Πρόεδρος πάντα ήταν η Μέρκελ με τη Ν.Τ.Π. των Ολιγαρχών! Σύμφωνα με δηλώσεις Σαμαρά, η Ελλάδα μέσα στην Ε.Ε. έχασε βιοτικό επίπεδο τόσο που δεν έχει χάσει κανένας λαός από το Β! Παγκόσμιο πόλεμο. Μας πυρπόλησαν οι Γερμανοί για δεύτερη φορά. Τη πρώτη με πόλεμο, τη δεύτερη με οικονομικό πόλεμο. Οι Γερμανοί είναι εχθροί του Ελληνισμού. 

Κατά το Γερμανικό περιοδικό «DERSPIEGEL» σήμερα το Αφγανιστάν (Ελλάδα), αναλαμβάνει τη προεδρία της Ε.Ε. κατά τα άλλα η εισπρακτική εταιρεία – Κυβέρνηση+ Ε.Ε.-  πανηγυρίζει στα Ζάππεια! Ενώ το «Αφγανιστάν» του Σαμαρά αναλαμβάνει τη προεδρία της ληστρικής Ε.Ε. συμβαίνει «εξαφάνιση» του θησαυρού της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. δηλαδή του ορυκτού πλούτου, Πετρελαίων & Φυσικού Αερίου.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα στην προσπάθειά της να εισπράξει τα τοκοχρεολύσια δανείων από τον εξαθλιωμένο φτωχό Λαό, για λογαριασμό του εθνικού δανειστή Μεγιστάνα της Ν.Τ.Π., λειτουργεί σαν εισπρακτική εταιρεία, και τα εισπράττει με φόρους, τέλη, & χαράτσια. Όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στις τσέπες των δανειστών ηγετών μεγιστάνων και ολιγαρχών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. 

Δεν περισσεύει τίποτε για το Λαό, και τη χώρα.

Οι δοσίλογοι πολιτικοί ορντινάντσες, ευθύνονται για τις χιλιάδες αυτοκτονίες αθώων συμπατριωτών μας, και πρέπει να τιμωρηθούν.

Όλοι μας γνωρίζουμε τις εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί μια εισπρακτική εταιρεία, για να πάρει το αίμα από τον μη έχοντα.

Τα ίδια κάνει και η κυβέρνηση Σαμαρά(Μπενάκη)-ΓΑΠ (Τσάντ)- Ααρών Αβούρι—Τούρκογλου-Στουρνάρα. Έτσι δικαιολογούν τις εθνοφυλετικές ρίζες τους.  Οι Δ.Ο.Υ. κάνουν σαφάρι εναντίον των Ελλήνων για να εισπράξουν, ενώ οι λαθρομετανάστες που έχουν τα ίδια πολιτικά δικαιώματα με τους Έλληνες, πανηγυρίζουν βλέποντας το διωγμό των Ελλήνων νομίμων κατοίκων.

Σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, απόγονοι Τούρκων, και Σιωνιστών, γιαυτό  αυτή η εξαθλίωση των Ελλήνων.

Ο Λαός δεν τους έχει πάρει ακόμη χαμπάρι, γι αυτό τους ψηφίζει.

Η συμπίεση των εισοδημάτων των Ελλήνων, έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες σε δυσκολίες πληρωμής, φόρων, τελών και χαρατσιών, για να πληρώσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα, το επαχθές, απεχθές, και επονείδιστο χρέος, μαζί με τα κλεμμένα, και τα οικονομικά σκάνδαλα με τις μίζες. Όλοι αυτοί βούλιαξαν ηθελημένα το κράτος, κατά διαταγή της Ν.Τ.Π. ,και τώρα εμείς το πόπολο πρέπει να πληρώσουμε χρέη, δάνεια, και τοκοχρεολύσια στον εθνικό μας δανειστή.

Γιαυτό το σκοπό η κυβέρνηση των δοσιλόγων ενεργεί σαν εισπρακτική εταιρεία, απειλώντας με κατασχέσεις σπιτιών, τόκων υπερημερίας, φυλακίσεις, πρόστιμα, κ.λ.π. οικονομικά τρομοκρατικά μέτρα, τα οποία μόνο εισπρακτικές εταιρείες χρησιμοποιούν, απειλούν, και απαιτούν, για να εισπράξουν τα τοκογλυφικά δάνεια.

Οι δημοκρατικά από το λαό εκλεγμένες μαριονέτες κυβερνήσεις, λειτουργώντας σαν εισπρακτικές εταιρείες, κάνουν το καθήκον τους προς τους δανειστές, αδιαφορώντας για τη ποιότητα ζωής του Λαού. Όπως δείχνουν τα στοιχεία ένας στους δύο πολίτες αναγκάζεται να καθυστερήσει κάποια οφειλή στην εφορία, λόγω στενότητος ρευστού, και αμέσως ενημερώνεται από το υπουργείο οικονομικών, με απειλές για τις συνέπειες της χρονοκαθυστέρησης πληρωμής.

Δηλαδή το  Υπ.Οικ. ενεργεί και λειτουργεί σαν εισπρακτική εταιρεία, μη και χάσει ο παγκόσμιος Μεγιστάνας, και Ολιγάρχης, τα χρήματά του. Το κράτος και οι τράπεζες συνεργάζονται για την είσπραξη των οφειλών με εισπρακτικές εταιρείες, που χρησιμοποιούν απάνθρωπες μεθόδους. Πλήθος είναι τα παράπονα που φτάνουν σε καθημερινή βάση τόσο στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όσο και στους αρμόδιους δικηγόρους, που οι πολίτες - οφειλέτες διαμαρτύρονται και καταγγέλουν αθέμιτες πρακτικές, αφού οι υπάλληλοι αυτών των εισπρακτικών εταιρειών-για λογαριασμό κράτους και Τραπεζών-ασκούν στον οφειλέτη ψυχολογική πίεση, ενώ απειλούν και με διαδικασίες πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, αν το χρέος δεν εξοφληθεί έγκαιρα, λες και ο οφειλέτης-πολίτης εάν είχε χρήματα να πληρώσει, θα άφηνε το κάθε εκβιαστή, να τον απειλεί με φυλακή.

Δυστυχώς και η Ελληνική Δικαιοσύνη συνεργάζεται με το ανάλγητο κράτος, αντί να ταχθεί στο πλευρό του φτωχού Λαού, και να βγάλει απόφαση για ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ του αρχαίου Σόλωνα νομοθέτη. Το μέγα επίτευγμα είναι να εισρεύσει ο πλούτος στις τσέπες του Μεγιστάνα Δικτάτορα!!! Οι Γερμανοί θέλουν τα σπίτια μας, για διακοπές…. Θέλουν την Ελλάδα τόπο παραθερισμού και διακοπών!!

Η Γερμανία μετά το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο δανείστηκε από τις διεθνείς Σιωνιστικές αγορές, αλλά κανένας δεν επέβαλλε Μνημόνια επάνω στους Γερμανούς, και μάλιστα για να τους βοηθήσουν διέγραψαν τα χρέη, δηλαδή τα άλλα κράτη-δανειστές εφάρμοσαν τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη Γερμανία. Εδώ στην Ελλάδα οι δοσίλογοι πολιτικοί έκαναν την οικονομική επιστήμη, τέχνη εξαθλίωσης του Λαού. Το κράτος φέρεται στον πολίτη ανάλγητα, απειλώντας με φυλακή και κατασχέσεις ακινήτων και κινητών περιουσιών. Ουαί στο φτωχό λαό!!

Το Κράτος και η Ε.Ε. είναι ο εχθρός, και ο Λαός ο ηττημένος.

«Ουαί τοις ηττημένοις»………

Η Κυβέρνηση λειτουργεί σαν τον Ιούδα διαχρονικά, για λογαριασμό των παγκόσμιων αφεντικών, και ο λαός «ας πάει να πνιγεί».

Τα ΜΜΕ γράφουν, 878 ευρώ επιπλέον φόροι στα νοικοκυριά!!!

Τόσα χρειάζεται ακόμη ο οικουμενικός μεγιστάνας δανειστής, και ο Στουρνάρας τρέχει και δεν φτάνει, να εισπράξει τα χρήματα.

Ο Στουρνάρας βάζει φόρους για τη τσέπη του Μεγάλου Αφεντικού του, γιαυτό τον παρακάλαγε ο Σαμαράς να αναλάβει το Υπ.Οικ.

Βλέπετε ήταν επιλογή των μεγιστάνων ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Στο πρόσωπο των σημερινών ανθελλήνων πολιτικών βρήκαν οι ολιγάρχες & μεγιστάνες την καλλίτερη εισπρακτική εταιρεία.

Ενώ μειώνουν μισθούς και συντάξεις, παράλληλα αυξάνουν τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το πολίτη. (ΔΕΗ, Πετρέλαιο, ΟΤΕ).

Ενώ η Ελλάδα κάθεται επάνω στα πετρέλαια, η ενέργεια έγινε πανάκριβο αγαθό για τους Έλληνες! Τέτοιους πολιτικούς έχουμε!!

Αυτό λέγεται σχεδιασμένο σαμποτάζ των κυβερνώντων δοσιλόγων πολιτικών εναντίον του Ελληνικού Λαού. Εκτελούν βλέπετε εντολές των παγκόσμιων Ολιγαρχών & Μεγιστάνων του πλούτου, αφεντικών τους. Ο Ευρωπαϊκός Βορράς, λειτουργεί και αυτός σαν εισπρακτική εταιρεία επάνω στον Ευρωπαϊκό Νότο, μέσα στην ίδια την Ε.Ε., κατεντολή των μεγιστάνων της παγκόσμιας οικονομίας. Η Γερμανία της Μέρκελ είναι ο εργολάβος και εισπρακτικός μηχανισμός, για λογαριασμό των παγκόσμιων αφεντικών. Μετά τον Χίτλερ, η Μέρκελ.

Τα παγκόσμια αφεντικά βρήκαν το κατάλληλο κράτος, για να δεσπόζει επάνω στους άλλους Ευρωπαϊκούς Λαούς. Στην Ελλάδα έχουν υπερ-πρωθυπουργό τον Πόντιο Πιλάτο Ράϊχενμπαχ, και ο Ελληνικός Λαός νομίζει ότι εκλέγει τη κυβέρνησή του. Οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι απλώς μαριονέτες του Ράϊχενμπαχ, ο οποίος αποδίδει λόγο στη Μέρκελ, και αυτή στους παγκόσμιους μεγιστάνες. Βλέπε την οικονομική καταστροφή σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Όλοι αυτοί οι λαοί του Νότου της Ε.Ε. πληρώνουμε αναγκαστικά τοκοχρεολύσια δανείων υπό μορφήν φόρων, στις εισπρακτικές εταιρείες υποτελείς κυβερνήσεις των ολιγαρχών και μεγιστάνων που χρησιμοποιούν σαν εργολάβους- Bossτους Ούννους Γερμανούς.

Η Ε.Ε. από ευλογία, κατάντησε κατάρα για τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, διότι εμφιλοχώρησαν οι Σατανάδες παγκόσμιοι ολιγάρχες Δικτάτορες. Η πλούσια Γερμανία λειτουργεί και αυτή σαν εισπρακτική εταιρεία των μεγιστάνων αφεντικών της Ν.Τ.Π.  Η Γερμανία είναι και αυτή όργανο των ολιγαρχών και μεγιστάνων τα Οικουμένης, χωρίς να το καταλαβαίνει, νομίζει ότι είναι αφεντικό, ενώ είναι υπηρέτης, αφού όλες οι Γερμανικές τράπεζες, και οι βιομηχανίες, είναι συμφερόντων των μεγιστάνων ολιγαρχών ηγετών της παγκόσμιας δικτατορίας. 

Η Γερμανία πλούτισε διότι εξάγει τα προϊόντα της με ισχυρό ευρώ, είναι εξαγωγική χώρα, και εκμεταλλεύεται τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Όλος ο χρυσός των χρεοκοπημένων χωρών κρατών μελών της Ε.Ε. του Νότου, εισέρευσε στις Γερμανικές Τράπεζες, συμφερόντων Rothschild. Κατόπιν αυτού πάθαμε διπλοπτώχευση. Πτώχευση του Κράτους, και πτώχευση των νοικοκυριών μας. Δεν έχουμε πια τίποτε. Όλα μας τα πήραν οι παγκόσμιοι ολιγάρχες & Μεγιστάνες, ακόμη και τα σπίτια. Το Κράτος κρέμεται από τα δάνεια των Ολιγαρχών, για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, και έτσι να λειτουργεί υποτυπωδώς σαν Κράτος, για να μην δηλώσει ολοκληρωτική πτώχευση.

Βλέπετε κατάφεραν οι Μεγιστάνες της Ν.Τ.Π. να έχουν υπό οικονομικό και πολιτικό έλεγχο, ολόκληρα κράτη. Που να δείτε τι γίνετε στις ΗΠΑ!

Εκεί στις ΗΠΑ συμβαίνει η ολοκληρωτική κατοχή και υποταγή στη Ν.Τ.Π., η ολοκληρωτική τραγωδία, τα πάντα είναι περιουσία των «περιούσιων» Παντοκρατόρων.

Στην Ε.Ε. υποφέρουμε τη χειρότερη μορφή πτώχευσης. Ευτυχώς που ο Ελληνικός Λαός κρατάει τη συνοχή του , και την υπομονή του.

Αυτό οφείλεται στην Ιστορία του, στο πολιτισμό του, και στα σύμβολα

Θρησκευτικά και Εθνικά, δηλαδή στο Σταυρό, στη Σημαία, και στην Ορθοδοξία. Αυτά τα πέντε, δηλαδή Ιστορία, Πολιτισμός, Έθνος,

Σημαία, και Ορθοδοξία, μας κρατάνε ακόμη, για να μη γίνουμε αγέλη προβάτων, όπως άλλα μεγάλα κράτη που νομίζουν ότι είναι κραταιοί Πλανητάρχες, ενώ άλλοι κάνουν κουμάντο.

Oι δοσίλογοι πολιτικοί βλέπουν ολοένα ανάπτυξη, ανάκαμψη, και φως στο τούνελ. Αυτές τις κοροϊδίες να τις λένε στα αφεντικά τους, χωρών και λαών υποταγμένων στους «περιούσιους» ολιγάρχες, και όχι στον Ελληνικό Λαό. Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα της ληστρικής Ε.Ε.

Κύριε Σαμαρά, επί 18 μήνες μας σώζεται, αλλά ανάσταση δεν βλέπουμε. Φτάνει πια να λέτε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, στους Κοσμοκράτορες, πείτε και κανένα ΟΧΙ, γιατί σας πήραμε χαμπάρι τι πιόνια & μαριονέτες είσαστε. Ο Σαμαράς δεν είναι ικανός ούτε ένα απλό κοινωνικό πρόβλημα να λύσει, χωρίς έγκριση του χιλίαρχου Ράϊχενμπαχ. Αναφέρομαι στο εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, και στα τέλη κυκλοφορίας. Ζητάει ισοδύναμα. Ας τα πάρει από αυτούς που κλέψανε!!! Όμως οι λαθρό Ισλαμιστές μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία τζάμπα, που τα έχτισε ο Ελληνικός Λαός.

Πρόσφατα ακούσαμε ότι και οι Λιθουανοί μπαίνουν και αυτοί στο σύστημα ευρώ, «θα φάνε καλά». Φαίνεται ότι έχουν και αυτοί «Μ……ς» πολιτικούς, σαν τους πολιτικούς της Ελλάδος. Οι πρωτοετείς μαθητές της σχολής Οικονομικών των Πανεπιστημίων, διδάσκονται ότι ένα νόμισμα πρέπει να συμπορεύεται σε αξία, με το επίπεδο της οικονομίας του κράτους.

Την Ελλάδα έβαλαν στο ευρώ πολιτικοί όργανα των Κοσμοκρατόρων, ενώ το ευρώ είναι νόμισμα ανθεκτικό για την ισχυρή Γερμανική οικονομία, και όχι για την χρεοκοπημένη Ελληνική οικονομία.  Όπως λένε τα ΜΜΕ, ο πρώην Πρωθυπουργός που μας έβαλε στο ευρώ, ήταν ο Αρχιτέκτονας της εθνικής καταστροφής. Ο Αρχιραββίνος της διαφθοράς. Δεν ήξερε τίποτε για τις μίζες των εξοπλισμών.

Τόσο «Μακάκες» είμαστε. Ο Ααρών Αβουρί, μας γράφει «στα παλιά του τα παπούτσια», αφού έχει γερές πλάτες , τους Ολιγάρχες και Μεγιστάνες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, τα προγράμματα των οποίων εκτέλεσε.  Εφοδίαζαν τις ένοπλες δυνάμεις με ελλιπή αεροσκάφη, Tanks, και υποβρύχια. Βλέπε εκπομπή στη τηλεόραση του Γιώργου Τράγκα, με εκλεκτούς καλεσμένους, οι οποίοι ανέφεραν λεπτομέρειες του θέματος. Η εκπομπή ονομάζεται «Φεστιβάλ Εξοπλισμών» και μεταδόθηκε στις 23.00-02.00 της 07/01/14 από το κανάλι «Ε», προέβη δε σε Τσουνάμι αποκαλύψεων. 

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου των σκανδάλων για τους εξοπλισμούς. Μιλάμε για εσχάτη προδοσία των υπευθύνων, ενώ η πατρίδα είναι κυκλωμένη από εχθρούς. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αποθράσυνε υπουργούς & Πρωθυπουργούς να κλέβουν το δημόσιο χρήμα μέσω μιζών-προμηθειών, και δωρεών-παροχών από ξένες εταιρείες.Η χώρα είναι ελεγχόμενη και κατεχόμενη από τους Μεγιστάνες της υφηλίου, και η Κυβέρνηση το παίζει εισπρακτική εταιρεία των φτωχών.

Είναι Κυβέρνηση μόνο για μας τους φτωχούς, και αδυνάτους.

Για τη πάταξη της φοροδιαφυγής, καταδιώκουν τους εξαθλιωμένους Έλληνες μισθωτούς, συνταξιούχους, και μαγαζάτορες, ενώ στους Ολιγάρχες δίνουν όλο και περισσότερα. Τόσο μυαλό έχουν!!!

Εκείνοι που κλέψανε παραμένουν στο απυρόβλητο!!!

Οι πολιτικοί κατάντησαν την Ελλάδα, κράτος Μπανανία!

Το οικονομικό πρόγραμμα που ζητά η Τρόϊκα απέτυχε, και ουδείς αντιδρά. Η Τρόϊκα θέλει την εξαθλίωση της Ελλάδος, για να πάρουν τον ορυκτό πλούτο τα παγκόσμια αφεντικά τους.

Οι υπουργοί των «Ελληνικών» κυβερνήσεων της Ν.Τ.Π. κλέβανε τους φόρους που πλήρωνε ο Ελληνικός Λαός, και τώρα λειτουργούν σαν εισπρακτικές εταιρείες εναντίον του Λαού.

Στα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ γίνανε πολλά οικονομικά σκάνδαλα. Τα προγράμματα αυτά εγκρίνονται από το ΚΥΣΕΑ. (Βλέπε αποκαλύψεις σκανδάλων στα ΜΜΕ).

Του ΚΥΣΕΑ προϊστανται ο Πρωθυπουργός, και οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης. Καλά ο Πρωθυπουργός, και οι υπουργοί μέλη του ΚΥΣΕΑ ήταν κουτάβια;;;; ή κλέβανε προγραμματισμένα τον Ελληνικό Λαό που τους εξέλεξε για θεματοφύλακες;;;;;;;;;;;

Αυτές τις ημέρες βοούν τα ΜΜΕ για τους πολιτικούς υπεύθυνους, και ουδείς συγκινείται, η δε δικαιοσύνη στερείται ανθρώπινου δυναμικού, και προχωρά αργά μεν, αλλά σταθερά, να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγείου, ο δε υπεύθυνος συμμετέχει σε πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Δηλαδή «πέρα βρέχει», το γλεντάει, με την αφέλειά μας. Βλέπετε έχει γερές πλάτες των «περιούσιων» Πλανηταρχών.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στοίχισαν στη μικρή Ελλάδα 40 δις. ευρώ.(ΜΜΕ), ενώ σε άλλες μεγάλες χώρες, που σέβονται τον εαυτό τους, στοιχίζουν μόνο μερικά εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει χρηστή διοίκηση και έλεγχο, σε αντίθεση με την Ελλάδα  όπου έγινε «το έλα να δείς», κατόπιν εντολών των παγκόσμιων Δικτατόρων.

Ο ορυκτός πλούτος ήταν γνωστός εδώ και 60 χρόνια, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του Μπάτση, τον οποίον εκτέλεσαν για τις αποκαλύψεις του, κατόπιν εντολών των τότε Πλανηταρχών.

Τέτοιοι προδότες υποτελείς πολιτικοί μας κυβερνούν από τότε.

Πολιτικοί υπάλληλοι δοσίλογοι φοροεισπράκτορες των Επικυρίαρχων.

Το προδοτικό πολιτικό σύστημα, το αυτοαποκαλούμενο Συνταγματικό Δημοκρατικό Τόξο, (τρομάρα τους!!!), παρέδωσε τη χώρα στα διεθνή αρπακτικά αμαχητί!!!

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «δίνει και παίρνει» λέει ο λαός.

Τα «κουρέματα» των ομολόγων, οι μετοχές φούσκες, η απειλή για κατασχέσεις, όλα στην υπηρεσία των παγκόσμιων Μεγιστάνων.

Ο Σαμαράς που θαυμάζουν μερικοί αφελείς, δεν είναι τίποτε παρά υπαλληλάκος φοροεισπρακτικής εταιρείας των Παντοκρατόρων.

Ο Σαμαράς με τις δηλώσεις του εμφανίζεται στο λαό, σαν αφελής & επιπόλαιος, επαναλαμβάνοντας όλο τα ίδια για ανάπτυξη, ενώ πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Τα Γερμανικά ΜΜΕ λένε ότι η Ελλάδα είναι στο επίπεδο του Αφγανιστάν & Πακιστάν. «Ποίαν έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων»;;; Γιαυτό λέμε ότι η Ελλάδα κυβερνάται από Τούρκους & Σιωνιστές Εβραίους πολιτικούς, χάρη στην έλλειψη πληροφόρησης, αφέλεια, και επιπολαιότητα των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Οι Τούρκοι λένε, αυτοί εκεί στο YUNANISTANείναι τόσο «Μ……ς» που είναι ευκαιρία να τους πάρουμε τη Θράκη, το Αιγαίο, και τα νησιά!   Τώρα η εισπρακτική εταιρεία Σαμαρά-Τούρκογλου-Στουρνάρα, ζητάει υπογραφή από τον δικαιούχο συνταξιούχο, για να διαβιβασθεί η σύνταξη στη χήρα σύζυγό του, μετά θάνατον του συζύγου δικαιούχου.

Στη προκειμένη περίπτωση μειώνεται η σύνταξη «των τιμημένων γηρατειών», για να εισπράξει ο Μεγιστάνας περισσότερα χρήματα. Με αυτή τη φιλοσοφία λειτουργεί η εισπρακτική εταιρεία των πολιτικών πρακτόρων της Ε.Ε. των Μεγιστάνων Δικτατόρων της Γης. Οι λόγοι που ακούσαμε στην τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας είναι μόνο θεωρητικοί, για εσωτερική κατανάλωση των Λαών της Ε.Ε. στην πραγματικότητα άλλα γίνονται. Η παρουσία των αχυρανθρώπων Μπαρόζο, (Ταρτούφος λένε τα ΜΜΕ), και VANROMPUYείναι αψευδής μάρτυς. Αυτοί είναι οι δολοφόνοι-εκτελεστές των Ελλήνων.

Οι Έλληνες σήμερα είμαστε διαμελισμένοι σε κομματίδια, δεν αντιδρούμε, είμαστε υποταγμένοι στο μοιραίον, μας κοίμησε η Σιωνιστική πολιτική και Θρησκευτική εξουσία. Καλά από τους πολιτικούς δεν περιμέναμε πατριωτική αντίσταση, αλλά από τα μέλη της διοικούσας εκκλησίας της Ορθοδοξίας, περιμέναμε να μην είναι τόσο άσχετοι κι αδιάφοροι, περί τα εθνικά θέματα. Αδιαφορούν για το κράτος που λέγεται Ελλάς, τους ενδιαφέρει μόνο η εκκλησία της Βυζαντινής Ορθοδοξίας. 

Οι Μητροπολίτες εξαγριώθηκαν με το βουλευτή του Σύριζα, και για την Ισλαμοποίηση της Ελλάδος τσιμουδιά. Δεν αντιδρούν για το ΤΕΜΕΝΟΣ. Αντί να χτίσουν Ναό για το τάμα τους Έθνους, συνεργούν για το Ισλαμικό ΤΕΜΕΝΟΣ. Υπενθυμίζουμε το ρητό των ιερών γραφών, «Ο δε παράνομος Ιούδας, ουκ ηβουλήθη συνιέναι»

To διαδίκτυο λέει, «Επίκειται εισβολή εκατομμυρίων Τούρκων λαθρομεταναστών, και η διοικούσα εκκλησία, «στο κόσμο της».

Εάν βουλιάξει το σκάφος που λέγεται Ελλάς, τότε θα βουλιάξει και η Ορθοδοξία. Αυτό το γνωρίζουν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες, και κάνουν ότι μπορούν γιαυτό, αντιστάσεως μη ούσης.

Όλοι αυτοί «Έλληνες» και ξένοι πολιτικοί έπαιξαν βρώμικα παιχνίδια με τη χρεοκοπία και καταστροφή της Ελλάδος.

Βασανισμένε μου λαέ, αγνέ και αγαπημένε, πάντοτε ευκολόπιστε, και πάντα προδομένε, λέει ο λαϊκός φιλόσοφος.

Είναι δυσβάσταχτο να κυβερνάσαι από τον χειρότερο.(Δημόκριτος)


«ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


«Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν υπέρ ή κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης (ΗΠΕ)κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών αυτή την άνοιξη», λέει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Viviane Reding.

-Ο μόνος εχθρός για τους οραματιστές των ΗΠΕ είναι οι «ευρωσκεπτικιστές» και τα «ακροδεξιά» κόμματα που βρίσκονται σε πρωτιά στις δημοσκοπήσεις. (Καμία ανησυχία για τα αριστερά κόμματα).

-Οι εθνικές κυβερνήσεις θα υποβιβαστούν μπροστά στο υπερκράτος της ΕΕ.

-Εκστρατεία προπαγάνδας «για τα μυαλά των Ευρωπαίων» υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ακόμα και με το φόβητρο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου! Η Viviane Reding, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η μακροβιότερη Επίτροπος των Βρυξελλών, ζήτησε «μια πραγματική πολιτική ένωση» να τεθεί στην ατζέντα της ΕΕ για τις εκλογές την άνοιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

«Πρέπει να οικοδομήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με την Επιτροπή ως κυβέρνηση και δύο σώματα - το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μια "Γερουσία" των κρατών μελών», είπε. Το «όραμα» της Reding, το οποίο συμμερίζονται πολλοί στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, θα μετατρέψει την ΕΕ σε υπερκράτος υποβιβάζοντας τις εθνικές κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια σε ένα μικρό πολιτικό ρόλο ισοδύναμο με εκείνον που έχουν τα τοπικά συμβούλια στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το σχέδιό της, η Επιτροπή θα υπερέχει των εθνικών κυβερνήσεων και οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αντικαταστήσουν την κυριαρχία των βουλευτών του κοινοβουλίου. Οι εθνικοί ηγέτες, που συνέρχονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα πρέπει να μειωθούν σε ένα συμβουλευτικό, δευτερεύοντα ρόλο παρόμοιο με αυτόν της Βουλής των Λόρδων στην Μ. Βρετανία.

Ο Nigel Farage, ο ηγέτης του UKIP, είπε ότι η Reding αποκάλυψε την πραγματική δυνατότητα επιλογής που θα έχουν οι Βρετανοί ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα. «Για τους ανθρώπους που έχουν εξουσία στις Βρυξέλλες, αυτή είναι η μόνη επιλογή που έχουν να προσφέρουν, καμία μεταρρύθμιση μόνο Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Στις 22 Μαΐου, ο βρετανικός λαός θα πρέπει να αναρωτηθεί αν θέλει αυτό και θα ψηφίσει αναλόγως», είπε.

«Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι θα πουν όχι σε αυτό το συγκεντρωτικό φανατισμό». Τα σχόλια της Reding περιγράφουν το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της δέσμευσης της Ευρώπης για "διαρκώς στενότερη ένωση" και της Βρετανίας, η οποία πιέζει για τη μείωση των εξουσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Υποθέτουμε ότι η Βρετανία θα εξέλθει από την ΕΕ και έτσι δεν κάνουμε καν τον κόπο να σκεφτόμαστε τις βρετανικές ευαισθησίες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

«Αυτή η συζήτηση βρίσκεται σε μια αποφασιστική φάση τώρα. Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη θα είναι σε θέση να επιλέξουν την Ευρώπη στην οποία θέλουν να ζήσουν», είπε. «Υπάρχουν πολλά που διακυβεύονται. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα διαμορφώσουν την Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι ζωτικής σημασίας.

Θα είναι το καλύτερο όπλο μας ενάντια στους ευρωσκεπτικιστές : Να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι η ψήφος τους μετράει πραγματικά». Κατά την περίοδο μέχρι την πανευρωπαϊκή ψηφοφορία της άνοιξης, η ΕΕ ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία για τις καρδιές και τα μυαλά των ψηφοφόρων.

Μιλώντας στην Αθήνα, ο José Manuel Barroso, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, επεσήμανε ότι η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει τα εκατό χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να προειδοποιήσει ότι ο ευρωσκεπτικισμός, τα ακροδεξιά και λαϊκίστικα αντι – ευρωπαϊκά κόμματα θα μπορούσαν να φέρουν τον πόλεμο πίσω στην Ευρώπη. «Καμία άλλη πολιτική οικοδόμηση μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερος τρόπος για την οργάνωση της ζωής για να μειωθεί η βαρβαρότητα σε αυτόν τον κόσμο», είπε.





Η ΥΠΟΚΡΙΣIΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡAΣ


Για όλους όσοι λησμονούν εύκολα την ιστορική διαδρομή προσώπων και παρατάξεων είναι χρήσιμη η επικαιρότητα ως ταχύρυθμο μάθημα πολιτικής. Μέσα στον παρελθόντα μήνα ενημερωθήκαμε για τα πλούσια αποθεματικά και τις αξιοσέβαστες επενδύσεις προβεβλημένων στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, από τη μια, κόπτονται για τη φτωχολογιά, αλλά, από την άλλη, δεν επιθυμούν να γίνουν μέρος της. Καλή η αντικαπιταλιστική ρητορεία και ακόμα καλύτερη η αξιοποίηση των ευκαιριών του καπιταλισμού για προσπορισμό κέρδους.

Επίσης, η λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά, που τώρα εκπροσωπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μας είχε συνηθίσει σε έναν σφοδρό αντιθρησκευτικό, αντικληρικαλιστικό και εν πολλοίς αντιχριστιανικό λόγο. Οσο ζούσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, δεν έχαναν ούτε μία ευκαιρία (υπαρκτή ή κατασκευασμένη από τους ίδιους) για να τον πλήξουν. Η βασική μομφή εναντίον του ήταν ότι αναμειγνυόταν με την πολιτική. «Εμπαινε στα χωράφια της Πολιτείας» ισχυρίζονταν οι εκσυγχρονιστές και οι... ευρωαριστεροί, ενώ η προπαγανδιστική μηχανή της νεοταξικής αποδόμησης εν χορώ αποδοκίμαζε την ιεραρχία της Εκκλησίας, τον μακαριστό Χριστόδουλο και την ίδια την πίστη μας ότι τάχα είναι εκπρόσωποι και εκφραστές του σκοταδισμού, της αυθαιρεσίας και του αναχρονισμού.

Τώρα που η εξουσία φαίνεται να πλησιάζει, οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν μια θεαματική στροφή 180 μοιρών και προσπαθούν να πείσουν τους... αφελείς ότι εκτιμούν τον ρόλο της Εκκλησίας στον δημόσιο βίο και επιθυμούν να αποκαταστήσουν σχέσεις μαζί της με κινήσεις που φαντάζουν πέρα ως πέρα υποκριτικές. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζήτησε μαζί του θέματα, τα οποία αφορούν τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής!

Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, ο κ. Τσίπρας «ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν» και παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετανάστευσης, επισημαίνοντας ότι η εφαρμοζόμενη μεταναστευτική πολιτική «έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών». Επιπλέον, σε ένα αποκορύφωμα πρόκλησης της λογικής και της μνήμης όλων μας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Βαρθολομαίου για την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής!

Κερασάκι στην τούρτα της διγλωσσίας του κ. Τσίπρα ήταν η έκφραση της επιθυμίας να επισκεφτεί το Αγιον Ορος - το Περιβόλι της Παναγιάς μας, το άβατο του οποίου αποπειράθηκε πολλάκις να καταλύσει το πολυπολιτισμικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι» έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες. Το ίδιο αποπειράται να εφαρμόσει ο κ. Τσίπρας. Και αθεΐα και ευσέβεια. Και μηδενισμός και χριστιανισμός. Και Νέα Τάξη και παράδοση. Δεν πείθει ούτε καν τον εαυτό του...

ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ 1.500.000 ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΤΗΝ (ΚΡΑΤΑΙΑ) ΓΕΡΜΑΝΙΑ


H ανεργία μειώνεται αλλά η φτώχεια αυξάνεται, και μάλιστα απειλητικά... Για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αυτό το παράδοξο ίσως δεν θα αποτελούσε είδηση. Οταν όμως πρόκειται για τη Γερμανία, τότε αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Τα στατιστικά στοιχεία ανατρέπουν την εικόνα της ευημερούσας Γερμανίας που στηρίζει τον ευρωπαϊκό Νότο και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της στους νέους μετανάστες με υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή. Αρθρο του «Spiegel» αποτυπώνει την κατάσταση. Πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές οργανώσεις παλεύουν να ανταποκριθούν στην ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση από χιλιάδες Γερμανούς που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και ένα πιάτο φαγητό.

Στη Γερμανία υπάρχουν σήμερα 917 συσσίτια, από τα οποία σιτίζονται περίπου 1.500.000 άνθρωποι, όμως ακόμη κι αυτά δεν φαίνεται να επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες. «Δεν μπορούμε πλέον να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να μη λιμοκτονήσουν» λέει ο Χάραλντ Βούργκες, διευθυντής των συσσιτίων στην πόλη Βέτσλαρ στα δυτικά της χώρας, που προσφέρει φαγητό σε 4.200 κατοίκους. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες οι τοπικές Αρχές έδωσαν έκτακτη επιχορήγηση 14.000 ευρώ για τα συσσίτια. Οπως λέει ο Βούργκες το ποσό δεν επαρκεί, καθώς ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί δεν φοβούνται πλέον να παραδεχτούν ότι είναι τόσο φτωχοί ώστε να στηθούν σε μια ουρά και να περιμένουν υπομονετικά ένα πιάτο φαγητό.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν ορισμένοι σχολιαστές στα γερμανικά ΜΜΕ, ένα κράτος που χρειάζεται περίπου 1.000 οργανωμένες καθημερινές υπηρεσίες συσσιτίων δεν είναι ακριβώς υπόδειγμα κοινωνικού κράτους. Για τον λόγο αυτόν και πολλά συσσίτια, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, πλέον εκτός της σίτισης προφέρουν κι άλλες υπηρεσίες, όπως σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού, μαγειρικής και μπέιμπι σότινγκ.  «Η κατάσταση φοβάμαι πολύ ότι θα επιδεινωθεί περαιτέρω» εκτιμά η Χάικε Βόνγκερ, επικεφαλής των συσσιτίων στο Ντίσελντορφ, «κι ένας από τους λόγους που έχουμε να δούμε ακόμη χειρότερες ημέρες είναι το ότι στα συσσίτια πλέον έρχονται και πολλοί φοιτητές, οι οποίοι επίσης δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα με το μέσο μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 864 ευρώ που διαθέτουν.

Και δεν μπορούμε να τους διώξουμε, θα ήταν άδικο γι' αυτούς». Στη Γερμανία ως όριο της φτώχειας θεωρούνται τα 940 ευρώ τον μήνα, συμπεριλαμβανομένων και των κοινωνικών επιδομάτων. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 12.000.000 Γερμανοί ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σε πρόσφατη έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 10.000 ενώσεις και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αρωγής και της υγείας, μέλη της ομοσπονδίας Paritätische Gesamtverband, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποτυπώνουν μια κατάσταση που απέχει πολύ από την εικόνα που παρουσιάζει το Βερολίνο. Το ποσοστό φτώχειας αγγίζει το 15%. Αριθμητικά, ένας στους επτά ανθρώπους είναι φτωχός ή απειλείται με τη φτώχεια, έχοντας εισόδημα κατώτερο κατά 60% του μέσου εισοδήματος.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αύξηση της φτώχειας συνοδεύεται με μείωση των ποσοστών ανεργίας. Οπως λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ούλριχ Σνάιντερ: «Αυτό αποδεικνύει την αύξηση της απασχόλησης με χαμηλό μισθό, τη μείωση της πλήρους απασχόλησης με κοινωνικές παροχές, την αύξηση της μερικής και της επισφαλούς απασχόλησης τα τελευταία δέκα χρόνια». Eπίσης, ο κ. Σνάιντερ ανέφερε ότι «Η Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο διχασμένη όσο σήμερα. Tο ποσοστό φτώχειας στη χώρα αυξάνεται σχεδόν σταθερά από το 2006.

Οχι μόνο έχει αυξηθεί σημαντικά το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στη Γερμανία, αλλά επίσης το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών κρατιδίων έχει βαθύνει και διευρυνθεί». Το ποσοστό φτώχειας ξεπερνά το 11% στα πλούσια νότια κρατίδια (Βαυαρία, Βάδη-Βιρτεμβέργη), όμως εκτοξεύεται στο 20% σε πολλά κρατίδια του βορρά, όπως το Βερολίνο, η Βρέμη, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και η Σαξονία-Ανχαλτ.Η φτώχεια πλήττει ιδιαίτερα τους μετανάστες, και μάλιστα τους παλαιούς, αυτούς που πήγαν στη Γερμανία τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 40% των ξένων ηλικιωμένων πλήττεται από τη φτώχεια.

Εκτόξευση της ανέχειας (με φαινόμενα ασιτίας) και στις ΗΠΑ του Ομπάμα. «Αν η κυβέρνηση Ομπάμα αφιέρωνε για την καταπολέμηση της φτώχειας ας πούμε το 50% των δαπανών που δίνει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δεν θα υπήρχε ούτε ένα παιδί στην Αμερική που θα πήγαινε απόψε για ύπνο πεινασμένο». Ετσι σχολίαζε την έκρηξη της φτώχειας το 2009, εν μέσω της δίνης της οικονομικής κρίσης, το περιοδικό «Progressive». Πέντε χρόνια μετά, αρκετά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, οι αριθμοί των φτωχών όμως εξακολουθούν να είναι σε όρια απαγορευτικά για μια χώρα που κατέχει ακόμα τον τίτλο της υπερδύναμης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να υπόσχεται καλύτερες μέρες, αλλά με «αστερίσκο», και να αναγνωρίζει ότι η όποια ανάπτυξη έχει πολύ δρόμο ακόμη για να αγγίξει τους φτωχούς που μετρούν εκατομμύρια. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να πιέσει το Κογκρέσο για την ανάγκη συμφωνίας στη χορήγηση επιδομάτων έστειλε στις αρχές της εβδομάδας μήνυμα για την πορεία της οικονομίας το 2014. Παρά την πολυδιαφημισμένη ανάκαμψη και τη δημιουργία 8.000.000 νέων θέσεων εργασίας, όπως επισήμανε, «θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Αμερικανοί θα έχουν μερίδιο σε αυτή την ανάπτυξη». «Πολύς κόσμος παλεύει ακόμη» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με μελέτη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας απογραφής των ΗΠΑ (US Census Bureau), ένας στους τρεις Αμερικανούς ήταν φτωχός για δύο μήνες τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης των τριών προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 31,6% των Αμερικανών περιέπεσε σε κατάσταση φτώχειας για τουλάχιστον δύο μήνες από το 2009 ως το 2011, δηλαδή 4,5% περισσότεροι από ό,τι την περίοδο από το 2005 ως το 2007. Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2009, συνολικά 37.600.000 Αμερικανοί βίωσαν τη φτώχεια αλλά πολλοί κατάφεραν να βγουν από αυτή, γεγονός που μεταφράζεται σε 12.600.000 Αμερικανούς.

Αντιθέτως, το 26,4% παρέμεινε σε κατάσταση ένδειας για σχεδόν τρία χρόνια. «Οταν ο κόσμος κοιτάει τις στατιστικές για τη φτώχεια, νομίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι φτωχοί καθ' όλη την περίοδο που εξετάζεται» επισήμανε η Ασλεϊ Εντουαρντς, αναλύτρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας απογραφής των ΗΠΑ. Ομως «αυτή η μελέτη μάς επιτρέπει να δούμε πώς οι άνθρωποι περιέρχονται στη φτώχεια ή εξέρχονται από αυτή» πρόσθεσε η ίδια. Η μέση διάρκεια της ένδειας για τους ηλικιωμένους Αμερικανούς (πάνω από τα 65 έτη ηλικίας) έφτασε τους 8,3 μήνες, δηλαδή ήταν πιο παρατεταμένη από εκείνη των παιδιών και των ενεργών ενηλίκων. Η μέση διάρκεια της φτώχειας υπήρξε επίσης πιο παρατεταμένη για τις ανύπαντρες μητέρες (8,4 μήνες) από ό,τι για τα νοικοκυριά ζευγαριών που είναι παντρεμένα (5,6 μήνες).

Οι Ισπανόφωνοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια σε σύγκριση με τους Αφροαμερικανούς, αλλά έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να βγουν ταχύτερα από αυτή, με μια μέση διάρκεια πιο βραχυχρόνια (6,5 μήνες) σε σύγκριση με τους Αφροαμερικανούς (8,5 μήνες). Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία απογραφής υπολογίζει την ένδεια μόνο με βάση τα εισοδήματα, χωρίς να συνυπολογίζει διάφορα βοηθήματα από την κυβέρνηση, όπως κυρίως τα κουπόνια για τρόφιμα. Το όριο της φτώχειας το 2011 για ένα νοικοκυριό με τέσσερα μέλη ήταν ένα εισόδημα ύψους 23.021 δολαρίων ή τα 11.484 δολάρια για ένα και μόνο πρόσωπο.